user

Ahmet Yasagan

İstanbul / Türkiye
  1. Arge - Yeni Ürün Geliştirme
  2. Yatırım - Destek - Kredi

Ahmet Yasagan Hakkında

TÜBİTAK kariyeri sonrasında, 2008 yılında kendi girişimi kurarak sanayi işletmelerine TUBİTAK vb. Kurumlardan hibe sağlayan projelerin, hazırlanması, sunulması, izlenmesi, ilerleme raporlarının sunulması, revizyonları ve sonuçlandırılması konularında danışmanlık vermiştir, vermeye devam etmektedir. Projelerdeki uzmanlık alanları ağırlıklı olarak yapay zeka, verinin işlenmesi, makine öğrenmesine dayalı dijital dönüşüm ar-ge projeleri, makine-otomasyon- sensör sistemlerine yönelik ar-ge projeleridir.

Danışmanlık desteğinde 40’dan fazla akademisyenle birlikte çalışmıştır. Hacettepe, Boğaziçi, Marmara Üniversiteleri TTO ları ile işbirliği anlaşması olup, üniversite sanayi eşleştirmeleri yapmaktadır.

Endüstri Mühendisi olan Ahmet YASAGAN Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi, Yüksek Lisans eğitimini ODTÜ'de tamamlamıştır. 1998-2008 arasında TÜBİTAK bünyesinde gerek ar-ge enstitülerinde gerekse başkanlıkta verilen görevlere bağlı olarak kısa ve uzun dönemli olarak çalışmıştır.
Ar-Ge projelerine yönelik 200 araştırmacı grubunun kalite sistem yöneticiliği yapmıştır.
Ar-Ge projeleri izleme sistemini 4 kişilik ekip ile 2 yıl yönetmiştir. Proje önerisi hazırlama, bütçe kontrolü, fikri haklar yönetimi, lisanslama ve satış teklifleri hazırlama konularında çalışmıştır.