Derya Algun Hakkında

Kalite Güvence Stratejisi Geliştirme ve Uygulama, Proje Kalitesi ve Yapılandırması, Süreç Mühendisliği, Savunma, Havacılık ve BT endüstrilerinde Yönetim ve İyileştirme konularında önemli deneyimlere sahip Kalite Yönetim danışmanıyım. 15 yıldan uzun bir süredir Kalite Güvence ve Konfigürasyon Sistemleri üzerine çeşitli pozisyonlarda (Süreç Yönetimi Grup Liderliği, Kalite Yönetim Temsilcisi, Baş Denetçi, vb) olarak çalıştım.

Aralarında Yer Gözlem Uydu Programlarının (RASAT, GÖKTÜRK-2) kalite sistemleri ve konfigürasyon yönetimi kurulumunun da yer aldığı pek çok ulusal ve uluslararası BT Programında yer alarak katkıda bulundum. Kalite, Süreç Yönetimi, ISO27001 Baş Denetçiliği, CMMI, ISO / IEC 15504 (30000) SPICE, IEEE 12207, AQAP 2110, AQAP 160, TS EN 9001: 2000 uzmanlık alanlarım olup, “Süreç Yönetimi” ve “Risk Yönetimi” eğitimleri de vermekteyim.

Ağustos 2019 tarihinden beri EMFA Yazılım ve Danışmanlık A.Ş.’ de Danışmanlık Direktörü olarak ISO15504 (SPICE), ISO 27001, CMMI standartları çerçevesinde danışmanlık veren kalite grubunun yönetimi görevini yürütmekteyim.

Cipli System‘de (Kanada-Vancouver) Kalite Güvence Mühendisi olarak görev aldım. (2018-2019)

Proven Bilisim’de Kalite ve Süreç Danışmani olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığı süreçlerinin standardizasyonunu konu alan “Program Yönetim Bilgi Sistemi" (PYBS) Projesi kapsamında, PYBS Yazılımı’nın CMMI Acquisition ile uyumunun sağlanması için gerekli danışmanlık faaliyetlerini üstlendim. (2016-2017)

Prosis Danışmanlık adına Jandarma Genel Komutanlığı’na “Süreç Yönetimi Eğitimi ve Risk Yönetimi Eğitimi” verdim. Bu kapsamda; kurum ile koordine olarak eğitim programının hazırlanması, kuruma sunulması, ders içeriğinin ve ders notlarının hazırlanması, eğitimin gerçekleştirilmesi faaliyetlerini üstlendim. (2015)

Sentim Bilişim’de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu kullanımı için geliştirlen MCS -EBYS - (Microsoft Consulting Services -Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) Projesi kapsamında Kalite, Konfigürasyon ve Dokümantasyon Yöneticisi olarak görev aldım. (2014-2015)

ETİYA Bilgi Teknolojileri Yazılım San. ve Tic. A.Ş ‘de “Program – Bir” : Ürün Kataloğu ve Müşteri Siparişi Yönetimi (Türk Telekom) kapsamında; Kıdemli Kalite Uzmanı/Kalite Yöneticisi olarak görev aldım. Bu süre zarfından kalite, konfigürasyon ve teslimat (deployment) görevlerini üstlendim. (2013- 2014)

GATE Elektronik San ve Tic. A.Ş'de Uzman Kalite Mühendisi olarak görev aldım. GATE Elektronik'in alt yüklenicisi olarak faaliyet gösteren TR Teknolojileri'nde GATE elektronik adına kalite /konfigürasyon faaliyetlerini yürüttüm. (2012-2013)

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde çeşitli Projeler Kalite Sorumlusu görevlerinin yanında, Süreç İyileştirme Proje Yöneticisi, Süreç Yönetimi Grup Liderliği (Kalite Yönetim Temsilcisi/ Baş Denetçi) görevlerini de birlikte yürüttüm. (2007-2012)

METEKSAN SİSTEM, Simülasyon ve Görsel Sistemler Grubunda Proje Kalite Güvence ve Konfigürasyon Uzmanı olarak görev aldım. Savunma Sanayii Müsteşarlığı için (konsorsiyum olarak) yürütülen bir simülasyon projesindeki kalite güvence ve konfigürasyon faaliyetlerini kurmak, idame ettirmek yürütmekten sorumluydum. (2006-2007)

HAVELSAN Kalite Grubunda; gerek süreçler, gerekse projeler bazında ISO 9000 (TS EN 9001:2000), AQAP ve CMMI kalite yönetim sistemlerinin oluşturulması, isterlerinin yerine getirilmesi ve projelerde uygulanmasına yönelik olarak kalite ve konfigürasyon (fiziksel/ fonksiyonel denetimler) konularında aktif görev aldım. HAVELSAN’da yürütülen, bilişim sektörü projelerinde kalite uzmanı sorumluluklarımı yürüttüm. (2002-2006)

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Bilişim Sistemleri (Yüksek Lisans) mezunuyum.