Mustafa Onur Çırak Hakkında

2005 yılından beri süt sektöründe çalışıyorum. 2004 Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Mezunuyum. Profesyonel iş hayatımın başından itibaren Hollandalı, Fransız, İtalyan, Danimarkalı peynir uzmanları ile birlikte çalışarak gouda, edam, mimolette, endüstriyel parmesan, brie, camambert, blue cheese gibi yabancı menşeili peynirlerin ve ayrıca bu tarz peynirlerden yapılan peynir soslarının Türkiye'de ilk ticari üretimlerini gerçekleştirdim. Bu peynirlerin üretimleri halen kurulan sistemlerde devam etmekte.

Yine Türkiye'de ilk defa fermente sütün Ultra filtrasyondan geçirilmesi ile üretilmesi hedeflenen; Quark, Protein Quark, Quark Mousse, Labne, taze peynir, marcarpone ve süzme yoğurt projesinde üretim şefi olarak reçete oluşturma, ürün geliştirme deneme üretimleri ve ticari üretim kısımlarında çalıştım.

2017 yılında Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak eğitimlerini tamamlayıp başarılı bir proje yaparak Yeşil Kuşak sertifikasını almaya hak kazandım.

2019 yılından itibaren serbest danışman olarak, yerli ve yabancı peynir çeşitleri için proje geliştirme, reçete oluşturma, süreç iyileştirme, maliyet iyileştirme, operatör ve usta eğitimi gibi konularda sektöre hizmet vermekteyim.